Op deze webpagina staat een overzicht van de hoogtepunten van de webcam in Waddinxveen.
Zwermen op 14 mei 2011. Vleermuizen zijn hele sociale dieren. Na een nacht jagen gaat de hele groep voor de invliegopening rondjes vliegen (zwermen). Dit gedrag dient om elkaar te vertellen welk huis (of invliegopening) er aankomende dag gebruikt gaat worden. Een groep zwermende vleermuizen is namelijk voor soortgenoten (en ook voor mensen), van verre hoorbaar. Ook heeft dit zwermgedrag te maken met de 'angst' om alleen naar binnen te vliegen (stel dat er een predator binnen zit). Op dit videofragment is te zien hoe een aantal vleermuizen rondjes vliegt voor de invliegopening. Af en toe maakt een dier een schijnlanding om weer verder te vliegen. Ook kruipen af en toe dieren naar binnen. 
Uitvliegen op 18 mei 2011. Elke avond vliegt de gehele groep naar buiten om te gaan jagen. In Waddinxveen hebben de vleermuizen 6 uitvliegopeningen tot hun beschikking. Bij 2 van deze openingen staat een camera die close-up beelden maakt. Het uitvliegen van meervleermuizen gaat razendsnel. Binnen een uur zijn 225 vleermuizen uitgevlogen. Hier een kort video-fragment. 
Baby transport op 15 mei 2011. Bij vleermuizen is de duur van de zwangerschap variabel. Vanaf begin april zijn meervleermuizen zwanger. Om de gehele zwangerschap af te ronden hebben ze ongeveer 21 dagen nodig waarop ze voldoende voedsel (muggen) kunnen vinden om hun ongeboren jong te laten groeien. Als gevolg van het mooie voorjaar in 2011 zijn de jongen dit jaar vroeg geboren. Op de camera beelden zijn op 15 mei 2011 al jonge vleermuizen te zien. De meeste zijn nog heel klein en lopen mee onder de vleugel van moeders. 
Samen op een hoop op 3 juni 2011. Vleermuismoeders laten gedurende de nacht hun jongen in de kraamkolonie achter. De jongen zoeken een warm plekje op op de thuiskomst van hun moeder af te wachten. In dit geval voor de camera. Tussen 1 uur en 2 uur hing op 3 juni 2011 een grote groep jongen voor de camera. Zo af en toe zie je een grote vleermuis langs komen. Het gaat allemaal heel snel, mogelijk dat de jongen dan gezoogd worden. 
De nacht van 16 op 17 juni 2011 was koud en winderig. Ondanks het koude weer zijn in totaal 225 vleermuismoeders naar buitengevlogen om te jagen. Halverwege de nacht komen ze weer terug om hun jong te zogen. Sommige gaan ook even voor de camera zitten, misschien even opwarmen? Note: enkele oudere dieren zijn te herkennen door een ring om hun onderarm.
Vervolg videofragment van de nacht van 16 op 17 juni 2011. Op deze beelden is te zien hoe moeders hun jongen naar een plek voor de camera (de tijdelijke crèche) brengen. De jonge vleermuizen zijn iets kleiner en vooral veel dunner. Verder vallen hun relatief lange oren op.
In de Coenecoop kolonie hangen ook een aantal camera's waarvan de beelden niet live worden uitgezonden. Bij deze camera's kan getest worden welke opstelling het beste werkt. Hierbij de resultaten van camera 11 tussen juni en juli 2011.
In een brede koof staat een veel belovende camera uitgerust met alles wat vleermuizen prettig zouden moeten kunnen vinden (lees: lekker warm). Tot nu toe worden wel af en toe vleermuizen in de koof waargenomen, maar deze gaan niet op de ingerichte plekken zitten. Dat is jammer, want dan zijn ze dus niet te zien. In Juli lieten een aantal vleermuizen zich eindelijk voor de camera verleiden. Wel natuurlijk weer in een onmogelijk hoekje, maar toch!
De afgelopen paar dagen was steeds een grote groep vleermuizen te zien voor camera 9. De groep was heel dynamisch, de hele dag kwamen nieuwe dieren langs om even voor de camera te soezen. Opmerkelijk dat de plek voor de camera afhankelijk lijkt te zijn van de leeftijd van de dieren. Bovenin beeld zijn hangen de pubers, vleermuizen van rond de 6 weken oud. Rechts onderin beeld zit 1 babytje (een laatkomertje) en later kruipt er nog een andere baby bij.
Bovenin beeld zit een groep pubers en onderin beeld een iets jongere meervleermuis. Deze is wat rek en strek oefeningen aan het doen.
Het blijkt niet makkelijk, het bepalen van de leeftijd van de vleermuizen die zich voor de webcam laten zien. De vleermuizen kruipen ook steeds zo snel! In de volgende beelden een verkorte cursus herkenning.